Dansschool

Van Opstal

Home  |  Inschrijven  |  Contact

DanceMasters van Opstal in de Tilburgse Koerier

22 september, 2011

Vandaag, donderdag 22 september 2011, stond DanceMasters van Opstal in de Tilburgse Koerier met een fantastisch artikel over het 80 jarig bestaan van de dansschool.

TILBURG – DanceMasters van Opstal uit Tilburg bestaat komend dansseizoen 80 jaar. Inmiddels wordt de school geleid door de derde generatie Van Opstal. Vanwege het jubileumjaar organiseert het danscentrum veel speciale acties. Uiteraard is er een feestavond voor alle cursisten, een reünie, maar ook een speciale dansavond, waarin er een heus record gevestigd moet worden: 80 dansen in 80 minuten met 80 verschillende partners.

Monique van Opstal nam samen met haar broer Ad het danscentrum in de jaren negentig over van haar ouders. Ze merkt dat mensen veel meer met dansen bezig zijn dan enkele jaren geleden: “Dansen is hot. De eerste Nederlandse dansfilm ‘Body Language’ verschijnt dit jaar in de bioscoop en ook op televisie is het dansseizoen weer losgebarsten met ‘So You Think You Can Dance’. We merken dat ook echt aan de inschrijvingen voor het nieuwe dansseizoen. Van jong tot oud, iedereen lijkt het dansen (her)ontdekt te hebben.” Ze vervolgt: “Mensen die voor het eerst onze school binnenlopen, zijn vaak verbaasd over het grote aanbod van stijlen en de ontspannen, gemoedelijke sfeer. Wij vinden het belangrijk dat de lessen die we geven van hoge kwaliteit zijn, maar we realiseren ons heel goed dat het vooral een gezellige avond uit moet zijn. Daar doen we dan ook erg ons best voor. De lessen zijn heel ontspannen en zo opgebouwd dat vrijwel iedereen het onder de knie krijgt. We beginnen bij de basis en breiden dat -letterlijk- stapje voor stapje uit.

Breed aanbod
Na 80 jaar danslessen kun je rustig stellen dat de familie Van Opstal een neus heeft voor danstrends. Waar hun ouders in de jaren ’70 hun cursisten de fijne kneepjes van het discodansen bijbrachten, introduceerde Ad begin jaren negentig als eerste met veel succes streetdance in de dansschool. Monique ontwikkelde de Swing Solution, een cursus gericht op de 20- en vooral 30- en 40plussers die lekker willen dansen, maar geen zin hebben in een stijldanscursus. Ad: “Dit seizoen starten we met twee nieuwe dansvormen in de school; Latin solo en Hiphop.

Samenwerking
Dit seizoen ontwikkelden Ad en Monique in samenwerking met de gemeente Tilburg een speciale cursus voor 55 plussers. Monique: “Jaarlijks belanden 72.000 vijfenzestig plussers in Nederland op de eerste hulp. Meer dan de helft daarvan loopt een botbreuk op, en 33.000 mensen worden na de valpartij opgenomen in het ziekenhuis. Eén van de beste manieren om zo’n val te voorkomen is meer bewegen. De overheid wil daarom dansen voor deze groep stimuleren. Het is een vorm van bewegen die deze groep enorm aanspreekt.” Niet alleen voor de oudere generatie is bewegen belangrijk, ook de jeugd zou meer mogen bewegen. Ad van Opstal: “Dansen voelt voor kinderen niet als sport, terwijl het tegelijkertijd heel inspannend is. De kinderen zijn echter vooral bezig om net zo te leren dansen als hun favoriete artiesten. Wij leren ze hoe.

Inschrijven
De nieuwe cursussen starten vanaf 22 september. Voor inschrijven of meer informatie over de danslessen kunt u de danslijn (013-5422068) bellen of op werkdagen van 17.00-20.00 uur even binnenlopen bij DanceMasters van Opstal aan de Koestraat 28 in Tilburg. Ad, Monique en hun team staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Dancemasters van Opstal in Tilburg bestaat 80 jaar. De dansschool is opgericht door de opa van de huidige eigenaars: Ad en Monique van Opstal. Ze hebben de dansschool begin jaren negentig overgenomen van hun ouders en zijn dus de derde generatie in dit familiebedrijf. Ad en Monique zijn Nederlands kampioen geweest bij de professionals in 1988, 1989, 1991 en 1992. Ook hebben ze met succes Nederland vertegenwoordigd op internationale danswedstrijden. Ad en Monique hebben veel ervaring in zowel lesgeven, als in de nationale en internationale danssportwereld. Ze hebben aan het begin gestaan van grote rages, waaronder ‘streetdance’ en de ‘swing solution’. Monique van Opstal werd bij het grote publiek bekend als jurylid in de televisiehit Dancing With The Stars. Meer informatie: Monique van Opstal, tel. 06-53755278 of info@dansvanopstal.nl.

Klik hier om het volledige artikel te openen/downloaden als PDF bestand. – Opent in nieuw venster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Copyright - Dancemasters Van Opstal