Dansschool

Van Opstal

Home  |  Inschrijven  |  Contact

De strijd tussen de teamcaptains v/d teammatch is losgebarsten

19 oktober, 2011

Dennis (teamcaptain groen):

Met alle plezier zal ik m’n titel verdedigen. Fijn dat je het op tijd vraagt. Hij staat in de agenda. Als ik toch mag kiezen ga ik voor groen. Nederland ging na ’88 toch ook niet ineens in paars spelen…..

ps 1. Mocht je te veel coaches hebben -wat vermoedelijk niet zo zal zijn- dan vind ik het bespreekbaar als je nieuwe mensen een kans wil geven om een avondje in een vreemde uitdossing zijn of haar keel schor te schreeuwen en een kabouterdans te doen…..

ps 2. Kan ik vast de telefoonnummers van de jury krijgen?

ps 3. Zeg maar tegen Cees dat ze heel goed op moeten passen op straat, een ongeluk zit in een klein hoekje….

Groeten Dennis

Kees Dusee (captain team blauw)

Beste dansliefhebbers,

Inderdaad, de strijd is los! En wel vanaf het moment dat ik voor mevrouw José Kolen -Geboers benaderd ben voor wederom coachen van een team voor de teammatch.

Inmiddels heb ik een tijdje vrij van mijn werk genomen. Omdat een slimme meid op haar toekomst is voorbereid heb ik mij laten opnemen in het sportcentrum Papendal. Ik volg hier een zeer wel uitgebalanceerd dieet waardoor alle meridianen en chakra’s optimaal functioneren. Ik ontvang een allround training van een familielid van Martha Graham (ook wel bekend als dé moeder van de moderne dans en houdster van een van de oudste dansscholen ter wereld) EN heb ik een mental coach tot mijn beschikking. Één onderdeel van de training is het bekijken van beelden van eerder behaalde uitkomsten. Hierin wordt bekeken welke verbeterdoelen nodig zijn. U zult begrijpen dat ik dit alles in het diepste geheim onderga (je weet nooit of je zo andere coaches op gedachtes brengt) en dus niet mijn gehele trainingsschema met u kan delen.

Om te proberen het beste team te coachen hen ik alle juryleden die de afgelopen teammatches hebben gejureerd en alle mensen waarvan ik denk dat zij nog in aanmerking kunnen komen voor het juryschap, aangeschreven en gevraagd of ik voor een wederdienst iets voor hen kon betekenen. Op deze aanschrijving heb ik helaas nog geen respons gekregen. Mocht dit wel het geval zijn dan zal ik discretie in acht nemen en dit niet aan anderen doorgeven.

Van een niet nader te noemen persoon heb ik een telefoonnummer van een voodoopriesteres gekregen. Inmiddels heb ik het eerste consult met haar achter de rug. Hierin is besproken welke aanpak gevolgd moest worden. Er kan namelijk een voodoopop  worden gebruikt of men kan kiezen voor een lichte vloek. Ik heb gekozen voor het uitspreken van een vloek. Indien u belooft, met uw hand op uw hart en spugend over uw rechterschouder (wel opletten dat er niemand achter staat die u lief is), dat u niets van deze vloek aan de heer Dennis S. zult doorvertellen zal ik u van de vloek deelgenoot maken. De heer Dennis S. moet niet versteld staan als hij tijdens de teammatch ineens vreselijke last van jeuk in de liesstreek krijgt waardoor hij genoodzaakt is de teammatch vroegtijdig te verlaten.

Ik beëindig deze mail met een oud Iepers spreekwoord voor de heer Dennis S. (die nu nog steeds niet weet dat mij naam met een K geschreven wordt en niet met een C)

Je kud è kartje voo d’helle gan dansen (Ja, correcte schrijfwijze en de betekenis is op het wereldwijde web te vinden).

Met vriendelijk groet,

Kees Dusee

P.S. Kan ik alvast de namen van de dansers uit mijn team krijgen. Ik kan hun dan de telefoonnummers van de heer Dennis S. geven zodat zij hem de avonden voorafgaande aan de match van zijn nachtrust kunnen beroven.

 

16 reacties op “De strijd tussen de teamcaptains v/d teammatch is losgebarsten

 • Monique van Opstal zegt:

  De derde captain is ook bekend. team Rood: “Ruud Moers”.

 • Monique van Opstal zegt:

  De derde captain is ook bekend. team Rood: “Ruud Moers”.

 • Ruud Moers zegt:

  Ik wil niemand van de andere coaches aanvallen of zich slecht laten voelen, maar ik zal even kort aangeven waarom ze geen enkele moeite meer hoeven doen om nog enigszins in de buurt te komen van een overwinning.
  Aanvankelijk zou ik ook deelnemen, maar helaas is mijn danspartner verhinderd. Toen dit bleek dachten ze bij Van Opstal waarschijnlijk: ‘Tijd voor een beetje balans.’ Mijn verhaal daar achter is dat ze nu een normale coach zonder grootheidswaanzin erbij hebben. Eentje die weet wat teambuilding is. Want alleen in Limburg vieren ze echte carnaval!!!
  Ik denk dat ik me niet zal inlaten met onzinnigheden om mijn tegenstanders uit te schakelen. Dit kan ik alleen garanderen wanneer mijn team bekend is voor Assen. Wanneer ik dan met mijn team even de bar in kan, is het al geregeld en appeltje eitje. Ik zal ze op een aangenaam topsporters dieet zetten en ze in contact brengen met de vele juryleden die ik ken:)
  Ik wens de dansers mijn team toe, vanwege overwinningsgarantie. De andere coaches wens ik een fijne nachtrust toe, die zul je nodig hebben.
  Groetjes Ruud

 • Ruud Moers zegt:

  Ik wil niemand van de andere coaches aanvallen of zich slecht laten voelen, maar ik zal even kort aangeven waarom ze geen enkele moeite meer hoeven doen om nog enigszins in de buurt te komen van een overwinning.
  Aanvankelijk zou ik ook deelnemen, maar helaas is mijn danspartner verhinderd. Toen dit bleek dachten ze bij Van Opstal waarschijnlijk: ‘Tijd voor een beetje balans.’ Mijn verhaal daar achter is dat ze nu een normale coach zonder grootheidswaanzin erbij hebben. Eentje die weet wat teambuilding is. Want alleen in Limburg vieren ze echte carnaval!!!
  Ik denk dat ik me niet zal inlaten met onzinnigheden om mijn tegenstanders uit te schakelen. Dit kan ik alleen garanderen wanneer mijn team bekend is voor Assen. Wanneer ik dan met mijn team even de bar in kan, is het al geregeld en appeltje eitje. Ik zal ze op een aangenaam topsporters dieet zetten en ze in contact brengen met de vele juryleden die ik ken:)
  Ik wens de dansers mijn team toe, vanwege overwinningsgarantie. De andere coaches wens ik een fijne nachtrust toe, die zul je nodig hebben.
  Groetjes Ruud

 • Martijn Leunissen zegt:

  Go Rudy! 😉 De strijd lijkt al volledig losgebarsten te zijn,haha.Dat belooft wat haha.x

 • Martijn Leunissen zegt:

  Go Rudy! 😉 De strijd lijkt al volledig losgebarsten te zijn,haha.Dat belooft wat haha.x

 • Monique van Opstal zegt:

  De 4de captain is bekend!”Brian Vangangelt”.
  De teams zullen in de loop van volgende week bekend gemaakt worden.

 • Monique van Opstal zegt:

  De 4de captain is bekend!”Brian Vangangelt”.
  De teams zullen in de loop van volgende week bekend gemaakt worden.

 • Ruud Moers zegt:

  Ruud Moers (teamcaptain rood):
  Naast voorbereidingen voor Assen komende week, wil ik jullie graag vast in de stemming brengen voor het themalied bij de teammatch….. Leer het vast van buiten, dat is gezellig als we het allemaal kunnen zingen die avond 😉 Daarnaast hoop ik jullie natuurlijk allemaal ook in Assen te zien! xxx

 • Ruud Moers zegt:

  Ruud Moers (teamcaptain rood):
  Naast voorbereidingen voor Assen komende week, wil ik jullie graag vast in de stemming brengen voor het themalied bij de teammatch….. Leer het vast van buiten, dat is gezellig als we het allemaal kunnen zingen die avond 😉 Daarnaast hoop ik jullie natuurlijk allemaal ook in Assen te zien! xxx

 • Martijn Leunissen zegt:

  Zijn de teams al bekend?Kben niet ongeduldig ofzo 😉

 • Martijn Leunissen zegt:

  Zijn de teams al bekend?Kben niet ongeduldig ofzo 😉

 • Monique van Opstal zegt:

  Hoi Monique,

  Onderstaand de mail die ik ( in BCC ) naar mijn teamleden heb gestuurd.
  Omdat ik niets te verbergen heb mag je de mail naar de rest van de teamcaptains sturen.

  Of toch niet helemaal. Ik ben natuurlijk niet gek!!! Ik heb alles wat tegen ons gebruikt kan worden “weggegumd” 

  Eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De leden van team BLAUW zijn bekend.

  Ik heb de mail gisterenavond laat pas gezien en heb toen geen tijd gehad om meteen
  te mailen. Trainingskamp hè  ( voor degene die dit niet begrijpen, kijk op de site van de dansschool onder het kopje; de strijd tussen de teamcaptains is losgebarsten. )

  Maar inmiddels heb ik de e-mailadressen in een distributiebestand gezet en zeg ik dus;

  WELKOM IN TEAM BLAUW!!!!!!!!!!!!!!! WE GAAN ERVOOR!!!!!!!!!!!!!!!!

  Net als ieder jaar gaan we, ……………………………………………………………………………………………….team zijn.
  Maar wat ……………………van maken.

  Doe zo ………. . …… ding of veel …….. Denk bijvoorbeeld ook aan ………….. Mag ook………hoor!

  Natuurlijk is het de bedoeling dat we iedereen die voor team BLAUW danst, tijdens het dansen, enorm aanmoedigen.
  Maar ook ……………………………….gevestigd.
  Uitermate geschikt hiervoor is een teamlied. ………………………………………We kunnen daarmee ………………………………………………….. ingezet.
  Ik zal kijken of er aan een soort ……………………………nemen (oude ……………………bedenken)

  Over meenemen gesproken: Neem zo veel mogelijk supporters mee. Denk hierbij aan je vrienden, vriendinnen, buren, tantes, ooms, oma’s, opa’s . Iedereen wil toch zien hoe goed je kunt dansen en hoe gezellig de danssport kan zijn.

  Zorg dat je op tijd bij de dansschool bent. JIJ wordt om 19.30 uur in Toeters en Bellen (zijzaaltje dansschool) verwacht. Je bezoek kan om 20.15 uur de dansschool binnen. 20.30 uur begint het spektakel.

  Mochten er vooraf nog vragen………………………………….
  Groetjes en tot de 26ste,

  Kees Dusee ( teamcaptain team Blauw )

  P.S.
  Wist je dat de kleur blauw wordt geassocieerd met de woorden goddelijk, waarheid, helderheid, waardigheid, status en macht.
  De overwinning kan ons dus bijna niet meer voorbij gaan. Om er nog maar eens een spreekwoord in te gooien; De andere teams zullen een blauwtje gaan lopen. 

  Greetz, Kees

 • Monique van Opstal zegt:

  Hoi Monique,

  Onderstaand de mail die ik ( in BCC ) naar mijn teamleden heb gestuurd.
  Omdat ik niets te verbergen heb mag je de mail naar de rest van de teamcaptains sturen.

  Of toch niet helemaal. Ik ben natuurlijk niet gek!!! Ik heb alles wat tegen ons gebruikt kan worden “weggegumd” 

  Eindelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De leden van team BLAUW zijn bekend.

  Ik heb de mail gisterenavond laat pas gezien en heb toen geen tijd gehad om meteen
  te mailen. Trainingskamp hè  ( voor degene die dit niet begrijpen, kijk op de site van de dansschool onder het kopje; de strijd tussen de teamcaptains is losgebarsten. )

  Maar inmiddels heb ik de e-mailadressen in een distributiebestand gezet en zeg ik dus;

  WELKOM IN TEAM BLAUW!!!!!!!!!!!!!!! WE GAAN ERVOOR!!!!!!!!!!!!!!!!

  Net als ieder jaar gaan we, ……………………………………………………………………………………………….team zijn.
  Maar wat ……………………van maken.

  Doe zo ………. . …… ding of veel …….. Denk bijvoorbeeld ook aan ………….. Mag ook………hoor!

  Natuurlijk is het de bedoeling dat we iedereen die voor team BLAUW danst, tijdens het dansen, enorm aanmoedigen.
  Maar ook ……………………………….gevestigd.
  Uitermate geschikt hiervoor is een teamlied. ………………………………………We kunnen daarmee ………………………………………………….. ingezet.
  Ik zal kijken of er aan een soort ……………………………nemen (oude ……………………bedenken)

  Over meenemen gesproken: Neem zo veel mogelijk supporters mee. Denk hierbij aan je vrienden, vriendinnen, buren, tantes, ooms, oma’s, opa’s . Iedereen wil toch zien hoe goed je kunt dansen en hoe gezellig de danssport kan zijn.

  Zorg dat je op tijd bij de dansschool bent. JIJ wordt om 19.30 uur in Toeters en Bellen (zijzaaltje dansschool) verwacht. Je bezoek kan om 20.15 uur de dansschool binnen. 20.30 uur begint het spektakel.

  Mochten er vooraf nog vragen………………………………….
  Groetjes en tot de 26ste,

  Kees Dusee ( teamcaptain team Blauw )

  P.S.
  Wist je dat de kleur blauw wordt geassocieerd met de woorden goddelijk, waarheid, helderheid, waardigheid, status en macht.
  De overwinning kan ons dus bijna niet meer voorbij gaan. Om er nog maar eens een spreekwoord in te gooien; De andere teams zullen een blauwtje gaan lopen. 

  Greetz, Kees

 • Ilse van Rooij zegt:

  He Kees.
  Ik ben er helemaal klaar voor.
  Serge en ik hebben ons bont en BLAUW getraind. We laten de andere paren gewoon een BLAUWTJE lopen. Verder zijn ook wij in trainingskamp gegaan en zijn we er sterker, beter en veel sneller uitgekomen. We hebben ons we BLAUW betaald aan de trainers, maar dat hebben we er graag voor over.
  Ik heb alleen een klein probleempje…… mijn jurk is rood. Heeft er nog iemand BLAUWE verf, dan kan ik dat ook nog even aanpassen…..
  Tot zaterdag en laat de BLAUWE ballonnen maar los.
  Groet Ilse

 • Ilse van Rooij zegt:

  He Kees.
  Ik ben er helemaal klaar voor.
  Serge en ik hebben ons bont en BLAUW getraind. We laten de andere paren gewoon een BLAUWTJE lopen. Verder zijn ook wij in trainingskamp gegaan en zijn we er sterker, beter en veel sneller uitgekomen. We hebben ons we BLAUW betaald aan de trainers, maar dat hebben we er graag voor over.
  Ik heb alleen een klein probleempje…… mijn jurk is rood. Heeft er nog iemand BLAUWE verf, dan kan ik dat ook nog even aanpassen…..
  Tot zaterdag en laat de BLAUWE ballonnen maar los.
  Groet Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

captcha

Copyright - Dancemasters Van Opstal