Dansschool

Van Opstal

Home  |  Inschrijven  |  Contact

HistorieEerste Generatie
Grootvader Ad van Opstal richtte de dansschool op in 1932. Nadat hij de dansschool op verschillende locaties in Tilburg probeerde te vestigen, besloot hij in 1968 de dansschool onder te brengen in de Koestraat. Opa van Opstal was directeur van de dansschool en gaf zelfs in de oorlog dansles. Hij ging letterlijk stad en land af met zijn platenkoffertje achter op zijn fiets, om de boeren en boerinnen in de dorpen rondom Tilburg les te kunnen geven. De betaling geschiedde voornamelijk in natura; in Hilvarenbeek kreeg hij boter en eieren, in Alphen een stuk van een varken en in Rijen een stuk leer. Vanaf 1943 lieten de Duisters toe dat hij in de Schouwburg les gaf, zodat er vanaf dat moment weer de vrolijke klanken van de walsen, veleta’s en polka’s klonken.


Tweede Generatie
In 1967 namen Jan van Opstal, Ad’s zoon, en diens vrouw Wiesje de dansschool over. Jan van Opstal was inmiddels al zeven jaar werkzaam in de dansschool van zijn vader en hij zorgde ervoor dat de nieuwste trends op dansgebied direct in de lessen werden opgenomen. De cha-cha, rumba, jive en rock ’n roll waren in de jaren zestig razendpopulair in de dansscholen. Eind jaren zestig en begin jaren zeventig kwam het discodansen helemaal in. Ook hierin konden inmiddels lessen worden gevolgd. Ook wat betreft het ontwikkelen van wedstrijdparen was Jan van Opstal de eerste in Tilburg. Vele dansparen heeft hij naar de top gebracht. Ook werd hij regelmatig gevraagd voor optredens in televisieprogramma’s.Derde Generatie
In 1994 werd de dansschool overgenomen door de volgende generatie. Zoon Ad en dochter Monique van Opstal waren er klaar voor om de dansschool van hun ouders over te nemen. Beide waren ook al jaren werkzaam in het familiebedrijf en zeer actief in de wedstrijdsport. Dat zijn ze nu nog steeds, zowel nationaal als internationaal.
Daarnaast zijn ze continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe dansrages, het up-to-date blijven en het behouden van de best mogelijke sfeer binnen hun kleine, maar zeker zeer gezellige dansschool!

Veranderingen
Gedurende jaren is er genoeg veranderd aan de dansschool. In 2003 is er nog flink verbouwd.
De dansschool is nu weer van alle gemakken voorzien en kan er weer een aantal jaartjes tegenaan.


                                 Zaal 1968                                                                    Zaal 2005

Het 75 jarig jubileum feest van DanceMasters van Opstal.

Copyright - Dancemasters Van Opstal