Dansschool

Van Opstal

Home  |  Inschrijven  |  Contact

Oud-dansleraar Jan van Opstal krijgt een Award!

11 augustus, 2008

Van 7 t/m 10 augustus vond het jaarlijkse Nederlandse dansleraren congres plaats in Assen. Het danscongres is een voorbereiding voor het nieuwe dansseizoen. Vanaf medio september starten alle dansscholen van Nederland weer met de danscursussen. Op zaterdagavond tijdens het Dancemasters Awardgala kreeg de niets vermoedende oud-dansleraar Jan van Opstal (67) de speciale award uitgereikt door de vice-voorzitter van Dancemasters, Dhr. Han de Bra.

Al meer dan 45 jaar is Jan van Opstal lid van de Dancemastersbond NBD. Vanaf zijn 16de levensjaar, in 1957, ging hij toentertijd met zijn vader “Ad van Opstal” (oprichter van dansschool van Opstal in 1932) mee naar het danscongres, om het dansvak te leren en vakkennis te vergaren. Ondanks het feit dat Jans kinderen, Ad en Monique (bekend als jury van het tv-programma Dancing with the stars), in 1994 als derde generatie het stokje weer overnamen, bleven Jan samen en zijn vrouw Wiesje jaarlijks trouwe bezoekers van het Dancemasters congres.
Het was nu precies de 50ste keer dat Jan van Opstal het congres bezocht. Hiermee is Jan van Opstal het oudste lidvan de NBD-Dancemasters.

Jan van Opstal heeft zijn award gekregen omdat hij in al zijn actieve dansjaren een zeer vooruitstrevende en innoverende dansleraar was, waardoor hij een grote bijdrage heeft geleverd binnen de Nederlandse vakorganistie van Dancemasters de NBD. Hij was in de jaren 70 te zien op de TV met toen de nieuwe trend “discodansen”. Hij heeft meegedaan aan het programma Wie van de drie, heeft vele dansleraren opgeleid, was de eerste in Tilburg e.o. die wedstrijdparen ging trainen en tot de top heeft gebracht, en zorgde altijd dat de dansschool “up to date” was.

Zijn kinderen, Ad en Monique, hebben het vak dan ook met de paplepel ingekregen. Ook zij zijn nog steeds vooruitstrevend in hun vak. Het is dan ook niet voor niks dat Monique plaats mocht nemen als jurylid in Dancing with the stars en Ad vaak gevraagd wordt als choreograaf. Ook dit jaar heeft Monique wederom een lecture verzorgd aan de Nederlandse dansleraren op het congres, waarbij vader Jan en moeder Wiesje als trotse ouders het les geven van hun dochter aanschouwen.Meer informatie omtrent dancemasters van Opstal: www.dansvanopstal.nl

Copyright - Dancemasters Van Opstal