van opstal

Over ons

De dansschool

Dansschool van Opstal is in 1932 opgericht in Tilburg. In 2014 is er een tweede vestiging geopend in Berkel-Enschot. Op deze twee locaties worden in verschillende, moderne zalen danslessen gegeven voor alle leeftijden in verschillende dansvormen. 

Zo zijn er danslessen voor Peuters vanaf 2 jaar, voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en voor tieners tot 18 jaar. Maar ook bieden wij veel cursussen aan voor allerlei groepen volwassenen. 

Voor iedereen zit er wel een danscursus bij die aansluit bij zijn of haar wensen en niveau. Van beginners, tot ervaren dansers, niets is ons te gek. 

Wie zijn wij? 

Dancemasters van Opstal is een Dansschool waar al 91 jaar lang aan inwoners van Tilburg en omstreken dansles gegeven wordt. Het is een warm familie bedrijf dat door Ad van Opstal Sr. in 1932 is opgericht en momenteel door de 3e generatie (broer en zus) Ad en Monique van Opstal wordt voortgezet. 

Waar staat Van Opstal voor?

In onze dansschool vinden wij aandacht en betrokkenheid bij onze leerlingen ontzettend belangrijk. Naast het dansen en lesgeven, is onze passie het verbinden van mensen. Zo wordt onze warme familie sfeer al generaties overgebracht aan onze dansers. Of je nou een beginnende danser bent of een van de vele Nederlands kampioenen, iedereen hoort er bij. 

Al 90 jaar lang is Van Opstal gespecialiseerd in het lesgeven in verschillende dansstijlen zoals Streetdance, Hiphop, koppeldansen, Salsa en meer. Zo hebben er vele tienduizenden mensen leren dansen bij Van Opstal en zijn er jaarlijks honderden kinderen, tieners en volwassen die wekelijks met een grote lach op onze mooie en sfeervolle dansvloer staan. 

In onze danslessen staat vooral plezier & gezelligheid hoog in het vaandel. Daarnaast zijn wij er in gedreven om de leerlingen van goede kwaliteit van danslessen te voorzien. Zo zijn Ad en Monique meervoudig Nederlands kampioen. Daarnaast hebben zij de hele wereld over gereisd. Ad heeft verder Streetdance/Hiphop als een van de eerste naar Nederland gehaald en heeft Monique 3 seizoenen in de jury gezeten van het TV programma Dancing with the Stars op RTL 4. 


Wendell Potters (4e generatie) komt ook al om de hoek kijken. Hij heeft inmiddels 3 Nederlandse en 2 Europese Titels op zijn naam staan in Hiphop. Ook heeft hij gedanst op het grootste hiphop podium ter wereld tijdens het Hiphop International WK in Phoenix (USA) en heeft een 4e plek naar huis genomen. Hij heeft diverse grote shows in Nederland mogen dansen en traint jaarlijks in LA onder leiding van top choreografen. 


Theatershow

Aan het einde van het dansseizoen sluiten wij traditie getrouw sinds 2005 af met een grote theatershow in het theater. Waarbij alle kinderen en tieners hun show meermaals kunnen opvoeren en kunnen laten zien wat zij hebben geleerd. Hier werken wij met de kinderen en tieners het hele jaar naartoe. Ook komen hier een aantal van onze gevorderde volwassen groepen voorbij. 

Wil jij ook in een gezellige en vrijblijvende sfeer leren dansen? Of ben jij opzoek naar naar meer uitdaging en een hogere niveau? Voor alle leeftijden, Dansstijlen en niveau’s kun je bij ons terecht binnen onze dansschool.