Dansschool

Van Opstal

Home  |  Inschrijven  |  Contact

Wedstrijden

Wanneer je bij Van Opstal danst, kun je ook meedoen aan de wedstrijden. Er worden landelijke wedstrijden geboden via de WDC-AL en DMN. Op deze manier kun je naast de wekelijkse danslessen je talenten laten zien op de wedstrijdvloer. De wedstrijden hebben voornamelijk het doel om gezellig en sportief van niveau tegen niveau te dansen. Uiteraard doet iedereen zijn best om de eerste prijs te winnen, maar ook de gezelligheid en kameraadschap staan voorop.

Stel je voor: Je schrijft je met een groep in voor de aankomende DMN wedstrijd in Apeldoorn. Alle paren kennen elkaar, waardoor jullie besluiten samen te reizen. Een reis vol gezelligheid en voorpret. Want jullie gaan in Apeldoorn de gezelligste dansschool van Nederland verdedigen. Van Opstal moet zijn naam waarmaken, en jullie gaan dat doen. Voor, tijdens en na de wedstrijd is het een en al gezelligheid en kameraadschap. Jullie vormen echt een team. Geven tips en suggesties en duimen voor elkaar dat jullie in de finale zitten.

Van Opstal houdt goed in de gaten wanneer welke wedstrijden er zijn en jullie als paar kunnen je, ongeacht het niveau, inschrijven voor de wedstrijd. En voor je het weet sta jij daar, ergens in Nederland, op de vloer. Geaccepteerd als wedstrijddanser, klaar om die beker in ontvangst te nemen. Daarnaast doe je niet alleen een gezamenlijke activiteit, maar ook leer je nieuwe dingen van je mededansers.

DMN

Verandering klasses DMN

Goedemiddag,

Graag informeren wij jullie over het nieuwe seizoen van de DMN.

We hebben met een aantal collega’s, die zelf een DMN wedstrijd organiseren en/of een groot aantal deelnemende paren hebben, een overleg gehad. Daarbij zijn wij tot het besluit gekomen, dat we voor het nieuwe seizoen nog een keer een verandering moeten doorvoeren.

De opzet is eenvoudiger en wordt reeds met succes door andere wedstrijdbonden gebruikt. Het zal voor de deelnemende paren meer uitdaging gaan bieden.

Er zijn in het nieuwe seizoen, zowel in de Ballroom als in de Latin, twee afdelingen:
– DMN 1 onder de 35 jaar
– DMN 2 beiden boven de 35 jaar.

In elke afdeling zijn twee klassen:
– Open klasse – deze is zonder wedstrijdkleding
– Wedstrijdklasse – deze is met wedstrijdkleding.

Afhankelijk van het aantal deelnemers kan iedere klasse worden opgesplitst in meerdere poules.

De wedstrijdparen kunnen bij de eerste wedstrijd zelf de keuze maken in welke klasse ze willen gaan dansen.

Alle paren van beide afdelingen – DMN 1 en DMN 2 – moeten vanaf het begin van een discipline – Ballroom en/of Latin – aanwezig zijn.
Eerst worden alle Ballroom wedstrijden voor beide afdelingen gehouden en vervolgens alle Latin wedstrijden voor beide afdelingen.

De agenda is als volgt:

• Zaterdag 22 november 2014 aanvang 16.00 uur Dansschool Parmentier in Amersfoort
• Zaterdag 7 februari 2015 Dansschool De Rijk Dance Masters in Nieuwegein
• Zondag 15 maart 2015 Wensink Dance Masters in Apeldoorn
• Zondag 12 april 2015 Van Opstal Dance Masters in Tilburg (in de eigen dansschool)
• Zondag 31 mei 2015 Slotkampioenschappen bij Dansschool De Rijk Dance Masters in Nieuwegein.

We vertrouwen erop dat deze opzet voor zowel de dansparen als de organiserende dansscholen prettig zal zijn.

Met vriendelijke groet,
Hans van de Hoef, Gerrit Wensink en Peter Poot

De DMN biedt wedstrijden waar ieder paar aan mee kan doen vanaf tweedejaars. Van Opstal doet zijn best om de posters van alle wedstrijden in de dansschool te hangen. Toch doe je er niet onverstandig aan om regelmatig de agenda te checken. Wanneer jullie mee willen doen met de wedstrijd, moeten jullie je 10 werkdagen vóór de wedstrijd opgeven in de dansschool, hierna kun je je niet meer inschrijven. Tijdens het opgeven betaal je meteen het deelnamegeld. Dit is voor de jeugd € 15,- p.p. (inclusief lunchpakket), voor de senioren € 8,- p.p. Uiteraard mag je zoveel toeschouwers meenemen als je wilt. De toeschouwers betalen op de dag van de wedstrijd entree aan de deur. € 3,50 p.p.

Voor de DNM geldt een reglement, kijk hier voor meer informatie hierover.

WDC-AL

Je kunt ook op landelijk niveau gaan dansen. Natuurlijk is het dan ook leuk om te kijken waar je als paar komt als je met een landelijke wedstrijd meedoet. Ook dit kan wanneer je danst bij DanceMasters Van Opstal. De prijs kan per organisatie en locatie verschillen. Voor overige informatie: dutch-al.nl.

[nggallery id=67]

Copyright - Dancemasters Van Opstal