Dansschool

Van Opstal

Home  |  Inschrijven  |  Contact

Zilveren Dansschoen

16 juni, 2006

Tilburg, 16 juni 2006
De zilveren dansschoen, een prestigieuze onderscheiding die de Nederlandse Vereniging van Dansleraren tweejaarlijks uitreikt, gaat dit jaar naar het jurypanel van het immense populaire tv-programma Dancing with the Stars. Monique van Opstal, Cor v.d.Stroet, Marcel Bake en Jan Postulart ontvingen de prijs omdat zij met hun inzet en vakkundigheid het dansen onder de aandacht hebben gebracht bij miljoenen kijkers. Deze tweejaarlijkse prijs is in het leven geroepen om personen, organisaties of bedrijven te eren die het dansen en de danssport in Nederland succesvol hebben gepromoot.

“De jury van Dancing with the Stars heeft op bijzondere wijze het dansen in de kijker gezet en er mede toe
bijgedragen dat dansen in heel Nederland mateloos populair is geworden. Door hun weloverwogen oordeel is
de tv-kijker meegenomen in een wereld van bewegen, sportiviteit en glamour,” aldus David Simon, algemeen secretaris van de NVD.

De Zilveren Dansschoen werd op vrijdag 16 juni tijdens de officiele opening van het International Dansleraren Congres uitgereikt door presentatrice Sylvana Simons. Monique van Opstal over haar onderscheiding: “Voor mij is dansen een passie. Wat is nu leuker om mensen samen op heerlijke muziek dansen te leren en hun plezier
en enthousiasme te zien. Dat is ook de reden dat ik heb meegewerkt aan Dancing With The Stars, want dankzij RTL4 heeft heel Nederland kunnen zien hoe leuk dansen is. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren en vind het geweldig dat we daar nu zoveel waardering voor krijgen van de NVD”.

Zanger “Jim”, de winnaar van dancing with the stars 1, kreeg uit handen van zijn danspartner Julie Fryer de “gulden vedel” uitgereikt, voor zijn cd Dance with me. De Gulden Vedel (gouden viool) wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse zanger, zangeres of groep, waarvan de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen in de dansscholen. Ook muziek die tot een hype en grote populariteit heeft geleid kan worden onderscheiden.

Over Dancemasters van Opstal
Monique van Opstal is samen met haar broer Ad eigenaar van een dansschool in Tilburg. Ze zijn de derde generatie in dit familiebedrijf. Ad en Monique zijn Nederlands Kampioen geweest bij de professionals in 1988, 1989, 1991 en 1992. Ook hebben ze met succes Nederland vertegenwoordigd op internationale danswedstrijden.
Ad en Monique hebben veel ervaring in zowel lesgeven, als in de nationale en internationale danssportwereld. Ze hebben aan het begin gestaan van grote rages, waaronder streetdance en de swing solution.

[nggallery id=3]

Copyright - Dancemasters Van Opstal